Calisma izni islemleri

Yabancı Çalışma izni

01 MAY 2014, TüRKIYE

Dış Ülkelerden dikkat çeken Türkiyenin büyüyen ekonomisi ve beraberinde iş alanları nedeniyle dışardan işçi çalıştırmak isteyen firmaların sabit çalışabilecek iş konusunda tecrübeli kişileri çalışma izni ile beraber bünyelerinde çalıştırmak istemeleri ile çalışma izni konusu Çalışma bakanlığı tarafından düzenli bir şekilde kontrol altında tutulmaktadır. Suriyede olan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye rahat bir şekilde giren suriyeliler kaçak olarak çalışabilecekleri iş yerleri aramaktadırlar. Fakat çalışma izni olmadan işçi çalıştıran firma ve çalışana Çalışma bakanlığı tarafından cezalar kesilirken sınırı dışı edilme gibi durumlarda söz konusudur. Aldığı cezayı belli sürede ödemeyen Yabancı işçi 6 yıl bir süre Türkiye'ye normal yollardan giriş yapamaktadır. Bilindiği gibi her çalışma izni istediği iş alanında rahat bir şekilde çalışamaz, çünkü Yabancıların çalışmalarının yasak olduğu alanlar bulunmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı çalışma iptalini yaptırmak isteyenlerde gerekli şartlar ve nedenler hakkında bilgiler talep edilir. Çalışma izni alan kişinin ikamet ettiği yeride belirtme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kişilerin sigorta durumu hakkında http://yabancianimatorcalismaizni.com/ adresinden ata danışma sayesinde birden fazla bilgiye ulaşmanız münkündür.

Images